Enhetsregisteret har i 25 år bidratt i digitaliseringen av Norge. Nå tester vi ut kunstig intelligens, tildeler næringskoder smartere, gjør det mulig å slippe papirpost og gir ut mer og bedre data!
Ulik forståelse av begreper har vært et hinder for datadeling og digitalisering. Oppskriften er klar, men langt flere virksomheter må bidra om vi skal komme i mål.
En førjulsgave fra Brønnøysundregistrene: Nå blir det enda enklere og raskere å registrere begreper, takket være Brønnøysundregistrene som første bidragsyter på åpen kildekode i Felles datakatalog.
Kobling av data fra Kartverket, Altinn og Enhetsregisteret gir stor forenkling for deg som har behov for å få tak i styret i et sameie, for eksempel når du skal sende et nabovarsel.
Alle som gjenbruker opplysninger fra Enhetsregisteret må vite hva begrepene betyr. Vi setter brukeren i sentrum når vi går fra å bruke enhet til virksomhet som samlebetegnelse for alt som er registrert.
Brønnøysundregistrenes registerløft er av stor betydning for å ta nye steg i digitaliseringen av Norge. Nå er den første registertjenesten utviklet på den nye registerplattformen, ny samfunnsviktig tjeneste kommer på nyåret og registerløftet er i gang!
Hvordan få oversikt over hvem som er reell eier av et selskap? Det kan i dag være et omfattende arbeid. Med et eget register over reelle rettighetshavere bidrar vi til at det skal bli enklere å finne svaret i fremtiden.
Brønnøysundregistrene vil sikre at dine data og din virksomhets data blir enkle å finne, nå og i fremtiden. Vi har lansert Min Side, som vil kunne gi deg informasjon om hva det offentlige har registrert på deg.
Brukernes møte med offentlig sektor skal oppleves sammenhengende og effektivt, som én digital sektor. For å nå dette målet må vi samarbeide på nye måter og legge til rette for økt datadeling.
Statistisk sentralbyrå (SSB) gratulerer Brønnøysundregistrene med Enhetsregisterets første 25 år! Bak ligger en lang reise som har gitt et utmerket grunnlag for registerforvaltningen i samfunnet, og for effektivisering og forenkling.
Brønnøysundregistrene har en sentral rolle i den digitale utviklingen av sjømatsektoren. Et offentlig-privat samarbeid der forenklende digitale løsninger og deling av data øker verdiskapingen.
Tjenesten eBevis gjør det enklere å utveksle informasjon mellom leverandører og det offentlige. Samtidig forebygger den økonomisk kriminalitet i næringslivet.
Hvilke typer deling av data har størst verdi for næringslivet og samfunnet? Vi må tenke ut over deling innenfor offentlig sektor, og på flere felt enn åpne data.
Pålitelige registre og god, samordnet informasjon er sentralt i krisetid. Det samme gjelder god veiledning av næringslivet.
En ny digital tjeneste gjør det mulig å søke på personer med aktive konkurskarantener. Det bidrar til større åpenhet om etterspurt informasjon, og kan forebygge økonomisk kriminalitet.
Omfattende regelverk er tidkrevende. Nå kommer e-guiden som vil fremme lovlighet og spare tid i renholdsbransjen.
Tinglysingen i Løsøreregisteret var rekordstor i 2019, men den digitale andelen må øke om vi skal nå målet om fulldigital tinglysing i 2020.
Mens nyttårsrakettene gikk til himmels forberedte vi det nye norgeskartet. Oppdateringen var vellykket, og over en million virksomheter har nå fått nytt kommunenummer.