Wake-up-call til det digitale Norge

Bilde: Nicolas Monsarrat ​Managing Director, Digital Health and Public Service Lead, Accenture Digital Nicolas leads Accenture Digital’s Health and Public Service group in Europe, Africa, Latin America . He is committed to serving large public service clients on Digital and IT transformation programs, from envisioning to implementation.

– Andre land bygger nå «Smart Nation»-programmer. Det handler ikke om innsparing for offentlig sektor ved digitalisering – det handler om hele nasjonens verdikjeder. Innovasjonsprogrammer som innovation@altinn er skritt i riktig retning, men se på Singapore – der er innovasjon selve kjernen i det de holder på med, sier  Accenture-direktør Nicolas Monsarrat.

Ikke la deg lure av den franske høfligheten og den vennlige, Poirot-aktige framtoningen til Accenture sin sjef for digitalisering av helse og offentlig sektor, Nicolas Monsarrat. Han hadde krystallklare budskap om hva Norge må gjøre da han innledet på innovation@altinn sin fagsamling nylig.

Monsarrat er overbevist om at myndighetene i alle land kommer til å bli «disrupted» i måten de leverer sine kjernetjenester. Landene må ha en plattform-tilnærming – Government as a platform – og de må skape økosystemer for digitale tjenester. Han har tro på både nasjonale og sektorvise plattformer, en slags platform of platforms.

– Dere må skape et «brand» som ikke handler om Altinn. Det handler ikke om teknologi, hackathons eller service jams. Det handler om et smartere Norge ved hjelp av landets digitale plattformer, men det kan gjerne være «powered by Altinn». Skap en merkevare og kjør en kampanje, avsluttet Monsarrat.

Se opptak av Nicolas Monsarrat sitt foredrag her: