Gartner oppfordrer til nordisk plattformsamarbeid

– Over 80 prosent av alle statlige digitaliseringsprosjekter vil ha feilet innen 2023 hvis de ikke bygger på en plattformmodell, sa forskningsdirektør Neville Cannon fra Gartner  på Altinndagen 2018. Cannon mener de nordiske landene har en enestående mulighet til å skape en felles modell og plattform som han kaller Nordic 2.0.

– Og Altinn, gleder det meg å si, bruker jeg som et av eksemplene på best-practice i hele verden. Vi har snakket om det på Gartner-symposiene. Men dere er ikke de eneste, fortsatte Cannon, før han trakk fram andre spennende eksempler, som Antwerpen City Platform, Singapore sin Smart Nation Sensor Platform, med flere.

Se Neville Cannon sitt innlegg her:

Videopresentasjonen: – Hva er den største faren ved ikke å ha en «government digital platform», spurte Neville Gartner retorisk i sitt foredrag.

Det bør ikke komme som noen overraskelse at Brønnøysundregistrene og Altinn støtter Gartner sitt syn på viktigheten av plattformer. Se innlegget «3 grunner til å satse på statlige plattformer» som Lars Peder Brekk hadde i Computerworld i april 2017. Plattformtenkning har vært sentralt i Altinn helt siden starten for over 15 år siden.

På Altinndagen presenterte vi også videoen «Plattform for plattformer». Den er resultat av et innovasjonssamarbeid med Accenture for å se på hvordan Altinn kan spille rollen som en tverrgående nasjonal plattform som kan binde sammen sektorielle plattformer og løsninger.

Se videoen «Plattform for plattformer» her:

Siden Neville Cannon trekker fram mulighetene for nordisk samarbeid, som også var tema på årets Nokios-konferanse, kan jeg anbefale artikkelen av Håkon Olderbakk fra mai i år om Nordic Smart Government: Smartere og sikrere deling av data mellom bedrifter i Norden

Se også: