Designpris til nye altinn.no

Redesignet til altinn.no vant sist uke pris under Visuelt 2018. “Én av de mest krevende oppgavene en kan ta på seg som designer”, slo juryen fast.

IxDA-prisen ble delt ut av IxDA Oslo og Grafill i forbindelse med Visuelt-konkurransen, og hedrer fremragende interaksjonsdesign hvor brukeropplevelse står i fokus. I år fikk altså Altinn prisen for redesignet av altinn.no. Det er en stor anerkjennelse for et nettsted som mange tidligere har kjent til som ganske vanskelig å navigere rundt på.

Det ble delt ut priser i kategoriene grafisk design, illustrasjon, digital design og moving image. I tillegg til IxDA-prisen vant Altinn også diplom i kategorien ”Digital design – tjenester og verktøy”.

En krevende designoppgave

I juryuttalelsen heter det at ”å redesigne Altinn er én av de mest krevende oppgavene en kan ta på seg som designer”. Og juryen, som består av representanter fra privat sektor og akademia, vet nok hva de snakker om. For å redesigne Altinn har ikke vært lett. Brukergruppen er stor og kompleks og det er mange aktører involvert. Men med riktige teknikker er det mulig å få løsninger som er komplisert og tungrodd på baksiden, til å fremstå enkle for brukerne.

Vi har fortsatt mye igjen

Målet med det nye designet var å forenkle og sørge for at alle skal få til å gjøre det de skal få gjort – uavhengig av digital kompetanse. En pris som dette gir motivasjon til å stå på videre, men samtidig er det brukernes opplevelse av Altinn som virkelig teller. Som juryen også sier, så er dette et uendelig designprosjekt som aldri blir ferdig. Vi vil fortsette å jobbe systematisk og sørge for at løsningen blir stadig bedre. Dette er bare en start. Men vi håper at det kan inspirere flere til å stå på for verdien av godt design i offentlige tjenester!

Og til sist: Dette er en pris som hedrer teamet og alle folkene som har vært med på å få altinn.no på lufta. Ledelse og organisasjon har vist tillit underveis, og utviklingsteamet som har skrudd sammen det hele har vært en viktig og naturlig del av prosessen. Vi retter en særlig takk til designer Thord Veseth Foss (fra byrået Fossland+Foss), som har vært en viktig bidragsyter i designarbeidet.

Se video med juryens gullkommentar: https://vimeo.com/264587453 

Les juryens begrunnelse: https://www.grafill.no/visuelt/vinnere/2018/ixda-prisen 

Slik forenklet vi Altinn: https://forenkling.brreg.no/slik-forenklet-vi-altinn/